Menu

FINLAND PAVILION

SHARING FUTURE HAPPINESS

PAVILION “SNOW CAPE” IS LOCATED IN THE MOBILITY DISTRICT

The Finland Pavilion resembles a white tent made of snow, inspired by the Finnish landscape in winter. The visual identity of the Finland Pavilion incorporates both Finnish and Arab cultures, starting with the main entrance which gives an impression of arriving in an Arabic tent. The pavilion building will focus on the themes of nature, innovation and sustainability. The tender for the construction of the Finland Pavilion has been awarded to the international project team. The concept, planning and execution of the Finnish pavilion are being undertaken by JKMM Architects (Finland) and Expomobilia AG (Switzerland).

Within the busy and noisy Expo environment, Finland’s Pavilion offers clarity and serenity. From outside the shape is simple but refined. The centre of the pavilion features a peaceful ‘gorge’ that has been carved into wood. The space offers Expo 2020 visitors respite within a calming retreat.

The Finland Pavilion, ‘Snow Cape’, is located in the Mobility District.

Image full width